رئیس اتاق اصناف مشهد از تسهیل صدور پروانه برای واحدهای صنفی خبر داد.
به گزارش اعتدال به نقل از ایسنا، محمود بنانژاد در نشست خبری که با موضوع تاثیر اصناف بر اقتصاد مقاومتی در محل اتاق اصناف مشهد برگزار شد، اظهار کرد: مهمترین مشکلی که باعث فعالیت برخی از اعضای اتحادیههای صنفی بدون پروانه کسب میشود روند پیچیده صدور پروانههاست که این روند طبق ماده 12 نظام قانون صنفی اصلاح شده و از این پس صدور پروانهها تسهیل خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه به طور کلی 110 هزار واحد صنفی فعال در مشهد وجود دارد، گفت: 45هزار و 571 واحد صنفی در بخش توزیعی، 29هزار و 189 واحد صنفی در بخش خدماتی و 14 هزار و 49 واحد صنفی در بخش تولیدی به طور مجموع 90 هزار واحد با پروانه معتبر در سطح شهر فعالیت میکنند. و 20 هزار واحد صنفی نیز فاقد پروانه هستند.
بنانژاد افزود: از این تعداد واحد صنفی فاقد پروانه تعدادی در جریان اخذ پروانه هستند و تعدادی نیز در این مسیر با مشکلاتی مواجه شدند.
رئیس اتاق اصناف مشهد ادامه داد: از ابتدای امسال 3063 پروانه برای واحدهای صنفی توزیعی، 1737 پروانه برای واحدهای خدماتی و 580 پروانه برای واحدهای تولیدی جمعا 5200 پروانه کسب صادر شده است.
وی تصریح کرد: طبق آمار شاهد گسترش نامتعادل بدنه توزیعی نظام صنفی هستیم البته باید توجه داشت که وجود بخش توزیعی به عنوان حلقه نهایی چرخه تولید، الزامی است اما باید نسبت متناسبی با بخش تولید داشته باشد که در حال حاضر این نسبت رعایت نشده است.
بنانژاد در ادامه با توجه به اینکه متوسط اشتغال هر واحد صنفی 3.8 نفر است، گفت: به طور غیر مستقیم خانواده اصناف در شهر مشهد یک میلیون نفر است.
رئیس اتاق اصناف مشهد در خصوص ابطال پروانههای نظام صنفی از ابتدای سال تاکنون، افزود: به طور کلی 5400 پروانه صنفی از ابتدای سال تاکنون به دلایل مختلفی از جمله رکود اقتصادی و تحریمها ابطال پروانه و تعطیل شدند که از این رقم 3338 پروانه اصناف توزیعی، 1149 پروانه صنف خدماتی و 1098 پروانه در بخش تولیدی بوده است.
وی عنوان کرد: بدنه نظام صنفی طی چند سال گذشته بزرگتر شده است اما در این میان ما شاهد مجتمعهای جدیدالحداث بدون توجیهاقتصادی هستیم که متاسفانه به دلیل عدم وجود توجیه اقتصادی مغازههای این مجتمعها پس از مدتی جمعآوری میشوند.
زائرسراهای ارزان قیمت نباید به سرمایهگذاری اقامتی لطمهای بزنند
بنانژاد در ادامه با اشاره به اینکه 55 درصد واحدهای اقامتی کل کشور در مشهد مستقرند، خاطرنشان کرد: با توجه به لزوم استفاده از این ظرفیت کارگروه زیارت در اتاق اصناف تشکیل شده که مباحث مربوط به اماکن، بحث سوغات اصناف مربوط با بخش زیارت و ... در آن بررسی میشود و طی برنامههای هماهنگ با معاونت زیارت نهایت استفاده را از این ظرفیت خواهیم برد.
وی در خصوص راهاندازی زائرسراهای ارزان قیمت، افزود: زائرسراهای ارزانقیمت سیاستی دارد که اگر به درستی انجام شود هیچ مشکلی برای ما و واحدهای صنفی مرتبط با مباحث اقامتی به وجود نخواهد آمد اما زائرسراها باید به گونهای باشد که به سرمایهگذاری 50 هزار میلیارد تومانی مستقیم اقامتی در مشهد لطمهای نزند.
لزومی به برگزاری نمایشگاه عرضه مستقیم کالا نمیبینیم
بنانژاد در خصوص برگزاری نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا، اظهار کرد: تصمیمگیری در خصوص این نمایشگاهها بر عهده کمیته نمایشگاهی است که یکی از اعضای این اتاق اصناف است و دستگاههای مختلفی در آن عضو هستند، با توجه به رکود موجود در سطح شهر و مجوزهای فراوان حراج و فروشهای فوقالعاده ما الزامی به برگزاری نمایشگاه بهاره نمیبینیم اما علیرغم مخالفت اتاق اصناف تصمیم به برگزاری نمایشگاه در کمیته گرفته شده و ما نیز تابع این تصمیمگیری هستیم. همچنین در تهران نیز علیرغم مخالفت اتاق اصناف نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در سه نقطه برگزار خواهد شد.
رئیس اتاق اصناف مشهد در خصوص برگزاری انتخابات هیات مدیره اتحادیه مشهد، عنوان کرد: 106 اتحادیه صنفی در سطح شهر فعالیت میکنند و عمر قانونی هر هیات مدیره اتحادیه چهار سال است، پس از چهار سال اتحادیهها ملزم به برگزاری انتخابات برای تشکیل هیات مدیره جدید هستند که متاسفانه برخی از اتحادیهها در این خصوص به مشکل برخوردند اما از ابتدای امسال تاکنون 45 انتخابات برگزار شده و تا آخر سال جاری بطور کلی 53 انتخابات برگزار خواهد شد.
افتتاح شهرک قالیشوییها در مشهد
در ادامه هادی مخملی عضو هیات رئیسه اتاق اصناف و رئیس اتحادیه فرش دستباف مشهد از افتتاح شهرک قالیشویان همزمان با ایام الله دهه فجر در مشهد خبر داد و گفت: همچنین شهرکی در هیچ جای کشور وجود ندارد و این مجتمع در قالب ساماندهی قالیشویان راهاندازی خواهد شد.